De keuzemogelijkheden op het gebied van studiekeuze

Op het gebied van studiekeuze bied ik twee verschillende opties aan:
A – Traject van vijf afspraken
B – Individueel gesprek

A – Een traject van vijf afspraken van ongeveer een uur. Hierin maak je een test, krijg je opdrachten en ga je nadenken over wat jou motiveert. In het eerste gesprek bespreken we  wat je al aan je studiekeuze hebt gedaan en waar je staat. Dan stellen we samen een programma samen dat in de basis over de volgende onderwerpen gaat:
1 – wat motiveert je, waar loop je warm voor
2 – waar ben je goed in, hoe maak jij keuzes, waar loop je tegenaan
3 – welke opleidingen zijn er en hoe kies je daaruit
4 – een eerste selectie maken en je verder verdiepen
5 – een definitieve keuze maken

De opbrengst
Aan het eind van het traject weet je wat je wilt gaan studeren en kun je uitleggen waarom deze keuze bij jou past. Je hebt meer zelfinzicht gekregen, zodat het tijdens je studie ook makkelijker wordt om keuzes te maken. Je kunt vol zelfvertrouwen aan je studie beginnen.

De kosten
Voor het gehele traject (vijf gesprekken plus een test) betaal je €400, inclusief BTW. Als tijdens het traject blijkt dat je meer of minder gesprekken nodig hebt, dan passen we in overleg de prijs aan. In de meeste gevallen zullen vijf gesprekken voldoende zijn.


B – Een individueel gesprek van ongeveer een uur. Als je wilt kun je voorafgaand aan het gesprek een test maken. Het is uiteraard ook mogelijk om meerdere gesprekken van een uur te voeren en de duur van het traject af te laten hangen van de ontwikkelingen. Een individueel gesprek is een goede keuze als je zelf al veel voorwerk hebt verricht en al enig idee hebt wat je wilt gaan studeren. Daar bouwen we op verder. We bekijken samen wat je nog nodig hebt om tot een keuze te komen en daar gaan we mee aan de slag. Verder is dit een goede optie:
– als je even een zetje nodig hebt om op gang te komen en het prettig vindt om de rest van je studiekeuze in je eigen tempo te doen;
– als je vastloopt en wilt weten waardoor dat komt;
– als je wilt checken of je met je studiekeuze op het goede spoor zit.

De opbrengst
Na het gesprek zal je met meer vertrouwen aan de slag gaan met je studiekeuze, omdat je altijd de deur uit gaat met meer inzicht in jezelf en een actieplan. Dat plan stellen we samen op. Misschien weet je na het gesprek nog niet precies wat je wilt gaan studeren, maar je weet wat je moet doen om tot een definitieve keuze te komen.

De kosten
Voor een gesprek van een uur betaal je €85, inclusief BTW. Als je ook een (professionele) test wilt maken dan komt het totaalbedrag op €100. Verder kun je me tijdens je studiekeuze altijd mailen met korte vragen en als je het even niet meer ziet zitten.