De mandala

Heel simpel gezegd is een mandala gewoon een cirkel. Het is een afbeelding die veel voorkomt in het hindoeïsme en boeddhisme en daar een symbool is voor de kosmos. Het bestaat meestal uit een centrum en vier zijkanten.

De mandala is een vorm die in meer dagelijkse verschijningen voorkomt dan ons opvalt. Zeker in de natuur kom je de structuur van de mandala veel tegen. Zie de afbeeldingen hiernaast voor voorbeelden. Ook de bekende roosvensters die je in Christelijke kerken ziet hebben deze vorm. De mandala is eigenlijk heel universeel en dat is iets wat mij zeer aanspreekt.

Mijn coaching en de mandala

De reden dat ik de mandala heb gekozen als naam en symbool voor mijn bedrijf is omdat het me opviel dat in een mandala altijd alle elementen op hun plaats vallen. Er zit rust en balans in de afbeelding van een mandala, hoe druk hij soms ook overkomt. En dat is wat ik in mijn coaching probeer terug te laten komen.

In mijn ervaring hebben mensen die bij mij komen al een veel beter beeld van wat ze willen en kunnen dan ze zelf denken. Wel kan het soms moeilijk zijn om bij die kennis te komen. Je voelt je dan verward, weet niet welke stappen je moet zetten, voelt tegenstrijdige emoties of kan geen keuze maken uit de verschillende opties. Daar loopt iedereen in zijn leven weleens tegenaan en daar kan ik bij helpen. Dat doe ik meestal niet door advies te geven, maar door vragen te stellen, te structureren, overzicht te geven en uit te wisselen. Met als doel om jou de ruimte te geven je eigen antwoorden te vinden. Dat geeft in mijn ogen het beste resultaat.

Daarbij gebruik ik alles wat mijn ervaringen en opleidingen me geleerd hebben. Ik werk dan ook niet vanuit een bepaald vaststaand systeem, maar probeer in te spelen op de situatie en samen met jou te bekijken wat op dit moment het beste zal werken. Dat kan dus variëren van een hele praktische opdracht om je CV beter te maken tot een tekenopdracht, van een oefening om je competenties in kaart te brengen tot het onderzoeken van je keuzestijl.

Wil je meer weten over mijn professionele profiel, kijk dan op mijn LinkedIn-pagina. Als je meer informatie wilt hebben over mijn persoonlijke achtergrond, dan kun je verderop in deze website terecht.