Loopbaancoaching

Werk geeft je mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, om doelen te halen of je bestaan zinvol te maken. Voldoet jouw werk nog niet aan één of meer van deze voorwaarden? Heb je het gevoel dat je vast zit of kost werken je veel energie? Dan kan coaching wellicht helpen om je even los te schudden en een nieuw pad te kiezen. Dat kan een kleine verandering zijn (een andere mindset, vrijwilligerswerk) of een grote (een andere baan zoeken). Soms is een kleine aanpassing al voldoende om resultaten te boeken.

Werken aan je carrière kun je onderverdelen in twee fases:
A – Nadenken over jezelf en de mogelijkheden (wat vind je leuk, waar ben je goed in, waar liggen kansen)
B – Nadenken over hoe je het werk krijgt waar je naar op zoek bent (netwerken, LinkedIn, solliciteren)

A – Jij en de mogelijkheden

Hoe weet je wat er bij je past? Ik geloof dat er iets is wat Ken Robinson ‘Het element’ noemt: een combinatie van je passie en je talent. Als mensen in hun element zijn, zijn ze het meest zichzelf, het meest geïnspireerd en halen ze het beste uit zichzelf. Als je je element vindt, dan gaat je energie stromen en wordt er van alles mogelijk. Uit ervaring weet ik dat de wereld er dan ineens anders uit ziet. Ik help je graag bij het vinden van jouw element.

B – Hoe je het werk krijgt waar je naar op zoek bent

Vroeger, toen ik nog jong was, zocht je in kranten naar vacatures. En dan schreef je een sollicitatiebrief en ontving je per post een afwijzing of een uitnodiging voor een gesprek. Er is heel wat veranderd. Zonder LinkedIn-profiel kom je niet ver meer, Twitter zit barstensvol vacatures en netwerken is de beste manier om een baan te vinden. Met deze nieuwe manier van solliciteren heb ik ruime ervaring. Je vergroot hiermee je kansen op een (nieuwe) baan aanzienlijk!

Mijn werkwijze

In de gesprekken die we voeren staan jij en jouw wensen vanzelfsprekend centraal. Afhankelijk van je vraag maak je een professionele test, krijg je tips en advies of doen we (creatieve) opdrachten. In een kennismakingsgesprek kunnen we de mogelijkheden samen verkennen.

Je kunt kiezen uit losse gesprekken of uit verschillende trajecten, eventueel in combinatie met één of meerdere testen. Lees hier meer over op de pagina tarieven.

Waar en hoe

Je bent altijd welkom om bij mij op locatie in Castricum het gesprek te komen voeren. We kunnen ook afspreken bij een Coachhuis in de buurt, bv in Alkmaar, Haarlem of Amsterdam. Als je ver uit de buurt woont, neem dan even contact op voor de mogelijkheden.