Over Leo Molenaar

Mijn naam is Leo Molenaar en ik ben 53 jaar. Met mijn vrouw en dochter woon ik sinds enkele jaren in Castricum, Noord-Holland. Mijn studiekeuze en loopbaan zijn (zoals bij zoveel mensen) niet volgens een rechte lijn verlopen. Pas laat in mijn dertiger jaren ontdekte ik waar mijn hart echt lag en dat is bij het werk dat ik nu doe.

Ik wist op mijn 17e niet wat ik wilde worden. Op advies van mijn ouders ben ik naar de Haagse Hogeschool gegaan om Informatiedienstverlening en – management te gaan studeren, wat vroeger de bibliotheekacademie werd genoemd. Dat was op dat moment geen slechte keuze, want ik was teruggetrokken en verlegen en was regelmatig in de bibliotheek te vinden. Daar snuffelde ik in alle boeken die ik tegenkwam. Gaandeweg ben ik mijn sociale kanten gaan ontwikkelen: via studie, via vrienden, via (vrijwilligers)werk, met vallen en opstaan. Niet eens bewust, maar omdat er binnenin blijkbaar een behoefte zat. Met als resultaat dat ik nu niet meer verlegen ben en een supersociaal beroep heb. Als je me dertig jaar geleden had gezegd dat ik soms collegezalen met 100 studenten toe zou spreken, dan zou ik je hebben uitgelachen. Maar dat is wat ik nu af en toe doe. Zo gaan die dingen.

De sleutelbegrippen in mijn werk zijn rust, humor, eerlijkheid en creativiteit. Ik hanteer geen specifieke methodes, maar kijk per situatie wat jou het beste vooruit helpt.

Als je vragen of specifieke wensen hebt, neem dan vooral contact met me op.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten!